Υλικά

  • 2 – 2½ κιλά χοιρινά παϊδάκια
  • 1 φλιτζάνι ροκανίδια καρυδιάς (Hickory), εμποτισμένα με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά
  • 1 κουτί καπνίσματος

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουταλιά της σούπας, αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού,μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα, μπάρμπεκιου

Οδηγίες

1.  Προετοιμάζετε τη σχάρα σας, για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά.

2.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τη μαρινάδα.

3.  Καθαρίζετε τα παϊδάκια αφαιρώντας τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των νευρώσεων και κόβετε κάθε παϊδάκι σταυρωτά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.

4.  Καρυκεύετε κάθε μισό παϊδάκι ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας διπλό αλουμινόχαρτο τυλίγετε κάθε μισό παϊδάκι σαν πακετάκι.

5.  Τοποθετείτε τα παϊδάκια στη σχάρα πάνω από μέτρια φωτιά για άμεσο ψήσιμο και ψήνετε για 1 ώρα, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μερικές φορές και προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο.

6.  Αφαιρείτε τα πακετάκια από τη σχάρα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, παράλληλα αφήνετε την ψησταριά σας αναμμένη για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Ανοίγετε προσεκτικά τα πακέτα με το αλουμινόχαρτο, και πετάτε το λίπος που έχουν βγάλει τα παϊδάκια.

7.  Στραγγίζετε τα ροκανίδια και τα προσθέτετε είτε απευθείας στα αναμμένα κάρβουνα είτε στο δοχείο καπνίσματος, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το ξύλο αρχίζει να καπνίζει, βάζετε τα παϊδάκια στη σχάρα ξανά. Ψήνετε πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 10 έως 12 λεπτά.
Μία ή δύο φορές, γυρίζετε και ραντίζετε τα παϊδάκια, με τη μαρινάδα.

8.  Τα αφαιρείτε από τη σχάρα και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν. Τα κόβετε σε επιμέρους πλευρές και τα σερβίρετε ζεστά, με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό