Υλικά

  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κ.σ. Καυτερή Σάλτσα Lemon & Chili της Not Just BBQ®
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • 1 kg γαρίδες (μέγεθος: XL), χωρίς κέλυφος και χωρίς έντερα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

Οδηγίες

1. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζετε το μέλι, την σάλτσα (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1 κσ. ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές τσίλι) και το αλάτι. Προσθέτετε τις γαρίδες και φροντίζετε να καλυφθούν με το μείγμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
2. Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία.
3. Βγάζετε τις γαρίδες από το μπολ και αφαιρείτε οποιαδήποτε υπολείμματα μαρινάδας. Περνάτε τις γαρίδες σε σουβλάκια, τρεις ανά σουβλάκι.
4. Ψήνετε τις γαρίδες (άμεσο ψήσιμο) σε υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 2 έως 4 λεπτά, γυρίζοντας μόνο μία φορά. Αφαιρείτε τις γαρίδες από τη σχάρα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
5. Σερβίρετε ζεστό.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά