Υλικά

  • 4 Ψωμάκια για Burger

Για τη λαχανοσαλάτα

  • 2 φλιτζάνια Πράσινο Λάχανο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • ½ φλιτζάνι Πράσινο Μήλο (τριμμένο – χοντροκομμένο)
  • ½ φλιτζάνι Καρότο (χοντροκομμένο)
  • 2 κ.γ. Εετραγκόν (ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα)
  • 2 κ.σ. Ξίδι
  • 1 κ.σ. Κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. Σπόρους Σέλινου
  • ¼ κ.γ. Αλάτι

Για τα μπιφτέκια

Οδηγίες
1.  Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τη λαχανοσαλάτα. Καλύπτετε το μπολ με τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για να προστεθεί στα μπιφτέκια.

2.  Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.

3.  Σε ένα μπολ αναμειγνύεε ελαφρά τα συστατικά για τα μπιφτέκια. Πλάθετε τα τέσσερα μπιφτέκια και τους δίνετε ίσο μέγεθος και πάχος, χρησιμοποιώντας το burger press. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μια ρηχή εσοχή, στο κέντρο του καθενός.

4.  Ψήνετε τα μπιφτέκια πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, ώσπου να ψηθούν, 12 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Τα αφαιρείτε με προσοχή από τη σχάρα χωρίς να κολλήσουν. Στο τέλος του ψησίματος, ψήνετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές. Τοποθετείτε το μπιφτέκι και από πάνω τη λαχανοσαλάτα. Σερβίρετε ζεστό.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές