Χοιρινό Burger με λαχανοσαλάτα και μήλο-εστραγκόν
Υλικά
- 4 Ψωμάκια για Burger
Για τη λαχανοσαλάτα
- 2 φλιτζάνια Πράσινο Λάχανο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- ½ φλιτζάνι Πράσινο Μήλο (τριμμένο – χοντροκομμένο)
- ½ φλιτζάνι Καρότο (χοντροκομμένο)
- 2 κ.γ. Εετραγκόν (ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα)
- 2 κ.σ. Ξίδι
- 1 κ.σ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. Σπόρους Σέλινου
- ¼ κ.γ. Αλάτι
Για τα μπιφτέκια
- 1 – 1½ kg Χοιρινό κρέας
- ⅓ φλιτζανιού Σάλτσα Memphis Sweet & Smokey BBQ Sauce της Grate Goods®
- 1 – 1½ κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Καυτερή Σάλτσα Barbecue Cherry, της El Jefe®
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο, μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τη λαχανοσαλάτα. Καλύπτετε το μπολ με τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για να προστεθεί στα μπιφτέκια.
2. Προετοιμάζετε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
3. Σε ένα μπολ αναμειγνύεε ελαφρά τα συστατικά για τα μπιφτέκια. Πλάθετε τα τέσσερα μπιφτέκια και τους δίνετε ίσο μέγεθος και πάχος, χρησιμοποιώντας το burger press. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μια ρηχή εσοχή, στο κέντρο του καθενός.
4. Ψήνετε τα μπιφτέκια πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, ώσπου να ψηθούν, 12 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Τα αφαιρείτε με προσοχή από τη σχάρα χωρίς να κολλήσουν. Στο τέλος του ψησίματος, ψήνετε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές. Τοποθετείτε το μπιφτέκι και από πάνω τη λαχανοσαλάτα. Σερβίρετε ζεστό.