Το Τσίλι κον Κάρνε (που στα ισπανικά σημαίνει κρέας με πιπεριές τσίλι) είναι το φαγητό με τις περισσότερες «μυστικές» συνταγές στην Αμερική! Το φαγητό που ο κάθε “American Dad” έχει στόχο να τελειοποιήσει και να κερδίσει τους γείτονες στον ετήσιο διαγωνισμό της πόλης. Σιγομαγειρεμένος ή καπνισμένος μοσχαρίσιος κιμάς σε καυτερή σάλτσα! Σε αυτή την εκδοχή απογειώνουμε την γεύση του με σοκολάτα & καφέ και φτιάχνοντας το στην ψησταριά του σπιτιού μας!

Πηγή:  Stefanos Koukas 

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Κάπνισμα σε ψησταριά pellet
  • Κάπνισμα / Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου

Οδηγίες

  1. Με ένα μαχαίρι του Σεφ κόβουμε σε κύβους το καρότο, τα κρεμμύδια και το σέλερυ ενώ τις πιπεριές τσίλι τις κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Προθερμαίνουμε την ψησταριά σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 110ο C για έμμεσο ψήσιμο / κάπνισμα.
  3. Αλείφουμε με λίγο λάδι όλες τις επιφάνειες του μαντεμένιου ταψιού και προσθέτουμε μέσα τον κιμά, τα λαχανικά που κόψαμε σε κύβους, τις πιπεριές τσίλι σε ροδέλες, τα μίγματα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά (Ιδανικά δεν τσιγαρίζουμε τον κιμά, ώστε να αποκτήσει πιο έντονο καπνιστό άρωμα στην συνέχεια).
  4. Τοποθετούμε το ταψί μέσα στην ψησταριά και καπνίζουμε / ψήνουμε με έμμεσο τρόπο για 2 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στον κιμά μαζί και με τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά, δυναμώνουμε ελαφρώς την ένταση ψησίματος και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 ώρα τουλάχιστον.
  6. Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από την ψησταριά, προσθέτουμε την σοκολάτα, περιμένουμε να λιώσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά!
  7. Μπορούμε να σερβίρουμε το Τσίλι κον Κάρνε τυλίγοντάς το μέσα σε τορτίγια μαζί με μπόλικο τυρί cheddar ή να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή τραγανά nachos.

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές