Υλικά

Για το μπούτι

  • 1 Μπούτι αρνιού
  • 1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδας
  • Ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 3 Κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα 

  • 1 Ματσάκι μαϊντανό
  • ½ Ματσάκι βασιλικό
  • ½ Ματσάκι δυόσμο
  • 6 Αγγουράκια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1 Κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 Κουταλιές της σούπας κάπαρη

Οδηγίες
1. Γεμίστε το κουτί καπνίσματος με τα ξύλα καπνίσματος (αφού τα μουλιάσετε πρώτα) και τοποθετήστε το είτε πάνω στον καυστήρα, είτε πάνω στις αντιφλογιστικές μπάρες είτε ακόμη και απευθείας πάνω στη σχάρα της ψησταριάς σας.
2. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπούτι και το καρυκεύετε καλά.
3. Τοποθετείτε το μπούτι πάνω στη σχάρα ψησίμματος, μέσα στη ψησταριά και ψήνετε με κλειστό καπάκι.
4. Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, προσθέστε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί και τα ανακατεύετε καλά.
5. Σερβίρετε το μπούτι κομμένο σε φέτες και γαρνίρετε με τη σάλτσα.

Στην κατηγορία: Αρνί Συνταγές