Υλικά

  • 1 Αρνίσιο μπούτι (με το κόκκαλο του)
  • 8 σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 4 κουταλιές σούπας ζελέ κόκκινης σταφίδας
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια ζωμού βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο
  • Δοχείο συλλογής υγρών
  • Υγρό για το δοχείο συλλογής υγρών (νερό η κρασί)

Οδηγίες

1. Ζητήστε από τον χασάπη σας, να αφαιρέσει το κότσι με το κόκκαλο και μετά ξύστε το πάχος και την πέτσα από το μπούτι.

2. Ανακατέψτε το σκόρδο, τα μισά από τα βότανα, την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε το μπούτι με το μείγμα και εισάγετε τα κομματάκια του σκόρδου παντού στο μπούτι. Δέστε το μπούτι με σπάγκο κουζίνας και αφήστε το 2 – 3 ώρες να μαριναριστεί.

3. Στη συνέχεια αλείψτε το μπούτι εξωτερικά με ελαιόλαδο και προσθέστε ακόμα μερικά κομμάτια σκόρδου ή βοτάνων, αλάτι και πιπέρι.

4. Βάλτε το δοχείο συλλογής υγρών κάτω από τις σχάρες και πάνω από τις αντιφλογιστικές σχάρες. Γεμίστε το μέχρι την μέση με νερό, χυμό ή κόκκινο κρασί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μία χούφτα φρέσκα βότανα (π.χ. δενδρολίβανο).

5. Προθερμάνετε τη ψησταριά σας, σε υψηλή θερμοκρασία. Αλείψτε τις σχάρες με λάδι και τοποθετήστε το μπούτι στην καυτή σχάρα. Αφήστε την υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά για να ξεροψηθεί το κρέας και μετά μειώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία ένταση. Ψήστε για 20 λεπτά για κάθε μισό κιλό, ώστε να πάρει ένα όμορφο ροζ χρώμα, προσθέτοντας υγρό όταν χρειάζεται. Όταν ψηθεί βγάλτε το, τοποθετήστε το σε πιατέλα και κρατήστε το σκεπασμένο για 20 λεπτά.

6. Τέλος βράστε τον ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα. Αφαιρέστε 1 φλιτζάνι και αναμίξετε
το στο ζελέ κόκκινης σταφίδας σε θερμοκρασία μεσαία προς χαμηλή και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μια κάθε φορά, χωρίς να το παραβράσετε.

7. Κόψτε το μπούτι σε φέτες, καλύψτε το με τη σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Στην κατηγορία: Αρνί Συνταγές