Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς λίπος
  • 3 φλιτζάνια νερό (1 φλ. ζεστό και 2 φλ. κρύο)
  • 3 φύλλα φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν. Προσθέτετε στο μείγμα το κρύο νερό και τα υπόλοιπα υλικά.

2. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίξτε το μείγμα. Αφαιρέστε τον αέρα από την σακούλα και σφραγίστε σφιχτά. Γυρίστε τη σακούλα για να διανεμηθεί το αλατόνερο, τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ, και καταψύξτε για 4 έως 6 ώρες.

3. Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη σακούλα και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Ελαφριά αλείψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος με λάδι. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

4. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο ψήσιμο, σε μέτρια φωτιά.

5. Ψήστε τις μπριζόλες πάνω σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές.  Αφαιρέστε τις από τη σχάρα και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό