Υλικά

  • Φιλέτο σολομού (600 – 1000g)
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα χοντρό αλάτι
  • 1 κούπα βότκα
  • 1 λεμόνι
  • Κάπαρη

Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και τη βότκα.
2. Τοποθετήστε το σολομό σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και προσθέστε τη μαρινάδα με τη βότκα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, στο φιλέτο.
3. Τοποθετήστε τη σακούλα στο ψυγείο και αφήστε το σολομό, να μαριναριστεί για 2-4 ώρες.
4. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το σολομό και στεγνώστε τον, σκουπίζοντας τον ταμποναριστά.
5. Προθερμάνετε την ψησταριά σας στους 80°C με κλείστε το καπάκι για 15 λεπτά.
6. Ψήστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, για περίπου 30 λεπτά. Αυξήστε τη θερμοκρασία, στους 110°C και συνεχίστε να ψήσιμο, για άλλα 45 έως 60 λεπτά (ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού – στο πιο παχύ κομμάτι, να φτάσει τους 60°C).
7. Σερβίρετε το σολομό, προσθέτοντας λίγο λεμόνι και κάπαρη.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά