Καλτσόνε στο μπάρμπεκιου
24/03/2023Θες να φτιάξεις καλτσόνε στο μπάρμπεκιου και δεν ξέρεις πως; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πιο εύκολη συνταγή για “σκεπαστή πίτσα” και να εντυπωσιάσεις συγγενείς και φίλους! Υλικά Για την Ζύμη 300g Αλεύρι Γ.Ο.Χ. 180g Νερό (Χλιαρό) 10g Φρέσκια Μαγιά 5g Αλάτι 30g Ελαιόλαδο Για το Γέμισμα 100g Σάλτσα τομάτας 100g Τυρί […]
Σουβλάκι με Γύρο Κοτόπουλου στο Μπάρμπεκιου
23/03/2023Το κατεξοχήν εθνικό μας φαγητό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σουβλάκι / σάντουιτς με γύρο! Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε στην ψησταριά σας, νόστιμο και ζουμερό γύρο κοτόπουλου για να γεμίσετε τα σουβλάκια σας! Υλικά 6 μερίδες 12 Μπουτάκια Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 200g Γιαούρτι (Πλήρες ή 2%) Χυμός από 1 Λεμόνι 2 […]
Cowboy Steak με Παρμεζάνα Σκορδοβούτυρο
22/03/2023Η μοσχαρίσια μπριζόλα και το σκορδοβούτυρο, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο νόστιμους και ταιριαστούς συνδυασμούς, που μπορείτε να δοκιμάσετε! Σε αυτή την συνταγή, θα απογειώσουμε την γεύση τους, ψήνοντας ζουμερές μπριζόλες με την «αχάστη» μέθοδο του Reverse Searing (αντίστροφο “θωράκισμα”) και εμπλουτίζοντας το Σκορδοβούτορο, με φρέσκα μυρωδικά και γνήσια, παλαιωμένη παρμεζάνα! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite […]
Chili Con Carne με Σοκολάτα Υγείας
16/03/2023Το Τσίλι κον Κάρνε (που στα ισπανικά σημαίνει κρέας με πιπεριές τσίλι) είναι το φαγητό με τις περισσότερες «μυστικές» συνταγές στην Αμερική! Το φαγητό που ο κάθε “American Dad” έχει στόχο να τελειοποιήσει και να κερδίσει τους γείτονες στον ετήσιο διαγωνισμό της πόλης. Σιγομαγειρεμένος ή καπνισμένος μοσχαρίσιος κιμάς σε καυτερή σάλτσα! Σε αυτή την εκδοχή […]
Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα […]
Ψήσιμο Θαλασσινών, σε ψησταριά
17/02/2023Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον […]
Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας και που βασίζεται σε μια κλασική ψητή λιχουδιά που έχει λατρευτεί στην Αμερική. Εκεί, ειδικά όταν φτιάχνεται από μοσχαρίσιο λαιμό ή ελιά τις αποκαλούν «Οι καμένες γωνίτσες του φτωχού». Σε αυτή την εκδοχή έχουμε ανεβασμένο επίπεδο ποιότητας καθώς χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο στήθος ξηρής ωρίμανσης […]
Μοσχαρίσια Μπριζόλα Star & Rose
04/02/2023Βαρέθηκες να ψήνεις την μοσχαρίσια μπριζόλα σου, με τον κλασσικό τρόπο; Χρησιμοποίησε μια μαρινάδα διαφορετική από τα κλασσικά και ψήστες με ιδιαίτερο τρόπο! Μια ιδιαίτερα γουστόζικη συνταγή που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσεις: με δροσερές Μεσογειακές νότες από δενδρολίβανο και γλυκάνισο που μπερδεύονται και δένουν απόλυτα με το σκόρδο, τον καφέ και την μεστή, γεμάτη γεύση […]
Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και το κρύο είναι πλέον τσουχτερό, η φασολάδα είναι ιδανικό γεύμα! Όχι μόνο θα σας ζεστάνει, αλλά θα σας προσφέρει και όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φασόλια! Κάντε την παραδοσιακή συνταγή πιο ενδιαφέρουσα, προσθέτοντας μπέικον και ετοιμάζοντάς την σε μια μαντεμένια γάστρα, μέσα στην ψησταριά […]
Γλυκιά Πίτσα με Nutella & Φράουλες
14/01/2023Ποιος είπε ότι η πίτσα είναι μόνο αλμυρή; Αγνοήστε την κλασσική συνταγή και ετοιμάστε σπίτι σας, το πιο λαχταριστό επιδόρπιο! Ψήστε στο μπάρμπεκιου σας, την πιο νόστιμη γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και όλοι θα σας λατρέψουν! Αν της δώσετε και σχήμα καρδιάς❤️, αποτελεί τέλειο επιδόρπιο για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου! […]