Υλικά 750 γραμμάρια μπριζόλα (σπαλομπριζόλα) ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας ¼ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι 4 σκόρδα λιωμένα 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες 1. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τη μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά  ½ κιλό μύδια, καθαρισμένα 4 ώριμες ντομάτες 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο  ½ κρεμμύδι Αλάτι και πιπέρι ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ¼ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Οδηγίες 1. Για τη σάλτσα, ανοίξτε τον πλευρικό καυστήρα της ψησταριάς σας και τοποθετήστε τις ντομάτες […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 φλάσκες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και αλειμμένες με λάδι 4-5 σκελίδες σκόρδου, όχι ξεφλουδισμένες και αλειμμένες με λάδι 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κουταλάκια του γλυκού Χαρίσα (πικάντικο καρύκευμα μπαχαρικών) 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 καπνιστή τσίλι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για το κοτόπουλο 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κ. του γλυκού λευκό πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ξερό σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μουστάρδα ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ Φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο ½ Φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο 2 Μέτρια κολοκυθάκια 1 Μέτρια μελιτζάνα 1 Κόκκινο κρεμμύδι 2 Ντοματίνια Σαντορίνης 1 Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 Κίτρινη πιπεριά 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια Αλάτι Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) Οδηγίες 1. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία. 2. Κόβετε τα λαχανικά: τα κολοκυθάκια σε λοξές φέτες, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για την πέστροφα 5 Φρέσκιες πέστροφες (ή σκουμπρί) Αλάτι Πιπέρι (Λευκό) 1-2 Λεμόνια 2-3 κ.σούπας Λάδι Για τη σαλάτα 2 χούφτες ρόκα 3 χούφτες μαρούλια διαφόρων ειδών 2 πορτοκάλια 1 γκρέηπ-φρουτ 1 χούφτα μαύρες ελιές (τύπου Καλαμάτας) 5-6 κ. σούπας λάδι 1  κ. γλυκού μουστάρδα Dijon 2-3 κ. σούπας ξύδι από κρασί 1 κ. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ κουταλάκι πιπέρι ½ κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλλο (καρύκευμα) ½ κουταλάκι κολίανδρο (αλεσμένος) ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη) 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας πουρέ καπνιστής πιπεριάς ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας σάλτσα worcestershire 2 κουταλιές σούπας μέλι 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (τριμμένη πορτοκαλόφλουδα) 4 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 ολόκληρο ψάρι ή 2 μικρότερα (καλά καθαρισμένα) 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια 2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος) ½ κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη 1 σκόρδο λιωμένο 2 κουταλάκια βούτυρο Αλατοπίπερο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 κόκκινες ψητές πιπεριές 8 μεσαία μανιτάρια portobello 100g παρμεζάνα (κομμάτι) 8 λεπτές φέτες προσούτο 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές στο γκριλ και καψαλίστε τις από όλες τις πλευρές γυρνώντας τες κατά περίπτωση. Βγάλτε τις από την φωτιά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 Αβγό 2 κουταλιές της σούπας Καστανή Ζάχαρη 100ml Γάλα 400ml Γάλα Καρύδας ¼ κουταλάκι του γλυκού, Αλάτι 200γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη Καρύδα 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ Λάδι & Βούτυρο για την πλάκα Πλάκα ψησίματος ή Αντικολλητική Μεμβράνη Ψησίματος Οδηγίες 1. Σπάστε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε […]

Διάβασε περισσότερα..