Υλικά• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο• 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες• 1 κονσέρβα με ολόκληρα τοματάκια και το χυμό τους• 6 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες χωρίς κουκούτσι• 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματισμένη• 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού• 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού• 300 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σούπας αλάτι ¼ φλιτζάνι ζάχαρη 4 στήθη κοτόπουλου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 2 παγάκια Σκεύος Μαντεμένιο Τετράγωνο Τηγάνι – Γκριλ (26.67 x 26.67 cm) – LODGE® Οδηγίες 1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά  1 φλιτζάνι αλεύρι από Άνθο Αραβοσίτου 1 αυγό Περίπου 1 Φλιτζάνι Αποβουτυρωμένο γάλα (για να κάνει τη ζύμη πολύ λεπτή) Λάδι Οδηγίες 1. Λαδώστε το μαντεμένιο τηγάνι της Lodge® και τοποθετείστε το στο φούρνο / στην ψησταριά, καθώς προθερμαίνεται στους 220°C. 2. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να κάνετε τη ζύμη και ρίξτε τα στο ζεστό […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου, με το κόκαλο και το δέρμα 1 κουταλιά αλεύρι αραβοσίτου (καλαμποκιού) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 1 κουταλιά ελαιόλαδο Για τη σάλτσα 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη 1 λιωμένο κρεμμύδι εσαλότ ¼ κουταλάκι του γλυκού […]

Διάβασε περισσότερα..

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να κρατήσετε τα μαντεμένια σκεύη σας, σαν καινούρια! Συμβουλές Χρήσης Το μαντέμι της Lodge έχει υποστεί seasoning και είναι έτοιμο για χρήση! Πριν την πρώτη χρήση, απλά ξεβγάλτε το με λίγο νερό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και είστε έτοιμοι να αρχίσετε το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εργαλεία θέλετε, ακόμα […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 γαλοπούλα (6 κιλών περίπου) Χυμός μούρων Φυτικό λάδι ή Ελαιόλαδο Για την μαρινάδα 2½ λίτρα νερού (10 φλ.) 1½ φλ. αλάτι 1½ φλ. καστανή ζάχαρη 2 φλ. άσπρο ξηρό κρασί Θυμάρι Κρεμμύδι Σκόρδα κομμένα σε μικρές φέτες Δάφνη Πιπέρι Γαρίφαλο Φλούδα λεμονιού Οδηγίες 1. Μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ρίχνετε όλα τα υλικά […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 Αρνίσιο μπούτι (με το κόκκαλο του) 8 σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια ¼ φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο θυμάρι 4 κουταλιές σούπας ζελέ κόκκινης σταφίδας 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα 2 φλιτζάνια ζωμού βοδινού 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Αλατοπίπερο Ελαιόλαδο Δοχείο συλλογής υγρών Υγρό για το δοχείο […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου Για τη μαρινάδα 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 λιωμένο σκόρδο ¼ κουταλάκι γλυκού, κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι 2 κουταλάκια γλυκού ξύδι Για τη σάλτσα ροκφόρ ½ φλιτζάνι μαγιονέζα 1 σκόρδο λιωμένο 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 250 γρ αρνίσιο κιμά 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά 4 μελιτζάνες αργίτικες 2 κρεμμύδια 2 κόκκινες πιπεριές 2 ντομάτες κομμένες Αλάτι Πιπέρι Οδηγίες 1. Αναμειγνύεται τον αρνίσιο με τον μοσχαρίσιο κιμά και πλάθεται το κρέας σε μπαλάκια. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες ίσου πάχους. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτές ώστε να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 750 γραμμάρια μπριζόλα (σπαλομπριζόλα) ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας ¼ φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι 4 σκόρδα λιωμένα 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ λιωμένο 1 κουταλιά γλυκού σάλτσα τσίλι 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες 1. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τη μπριζόλα. Χαράξτε το κρέας ελαφρά σε σχήμα ρόμβου 4 εκατοστών, […]

Διάβασε περισσότερα..