Θες να φτιάξεις καλτσόνε στο μπάρμπεκιου και δεν ξέρεις πως; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πιο εύκολη συνταγή για “σκεπαστή πίτσα” και να εντυπωσιάσεις συγγενείς και φίλους! Υλικά Για την Ζύμη 300g Αλεύρι Γ.Ο.Χ. 180g Νερό (Χλιαρό) 10g Φρέσκια Μαγιά 5g Αλάτι 30g Ελαιόλαδο Για το Γέμισμα 100g Σάλτσα τομάτας 100g Τυρί […]

Διάβασε περισσότερα..

Το κατεξοχήν εθνικό μας φαγητό, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σουβλάκι / σάντουιτς με γύρο! Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε στην ψησταριά σας, νόστιμο και ζουμερό γύρο κοτόπουλου για να γεμίσετε τα σουβλάκια σας! Υλικά 6 μερίδες 12 Μπουτάκια Κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) 200g Γιαούρτι (Πλήρες ή 2%) Χυμός από 1 Λεμόνι 2 […]

Διάβασε περισσότερα..

Η μοσχαρίσια μπριζόλα και το σκορδοβούτυρο, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο νόστιμους και ταιριαστούς συνδυασμούς, που μπορείτε να δοκιμάσετε! Σε αυτή την συνταγή, θα απογειώσουμε την γεύση τους, ψήνοντας ζουμερές μπριζόλες με την «αχάστη» μέθοδο του Reverse Searing (αντίστροφο “θωράκισμα”) και εμπλουτίζοντας το Σκορδοβούτορο, με φρέσκα μυρωδικά και γνήσια, παλαιωμένη παρμεζάνα! Πηγή: Stef J.Koukas “Your Favorite […]

Διάβασε περισσότερα..

Το Τσίλι κον Κάρνε (που στα ισπανικά σημαίνει κρέας με πιπεριές τσίλι) είναι το φαγητό με τις περισσότερες «μυστικές» συνταγές στην Αμερική! Το φαγητό που ο κάθε “American Dad” έχει στόχο να τελειοποιήσει και να κερδίσει τους γείτονες στον ετήσιο διαγωνισμό της πόλης. Σιγομαγειρεμένος ή καπνισμένος μοσχαρίσιος κιμάς σε καυτερή σάλτσα! Σε αυτή την εκδοχή […]

Διάβασε περισσότερα..

Όταν κάποιος ακούει για Αμερικάνικο BBQ το πρώτο πράγμα που σκέφτεται συνήθως είναι τα χοιρινά καπνιστά και συνήθως γλασαρισμένα παϊδάκια (glazed spare ribs). Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να πετύχεις το υπέροχο αποτέλεσμα με το μαλακό κρέας που λιώνει στο στόμα, συνήθως χρειάζονται πολλές ώρες για ένα σωστό low n slow BBQ! Εδώ όμως θα […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα θαλασσινά είναι πλούσια πηγή άπαχων πρωτεϊνών, ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και διάφορων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών (όπως το ιώδιο, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το κάλιο). Στην Ελλάδα είθισται να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής αλλά δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας όλον […]

Διάβασε περισσότερα..

Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας και που βασίζεται σε μια κλασική ψητή λιχουδιά που έχει λατρευτεί στην Αμερική. Εκεί, ειδικά όταν φτιάχνεται από μοσχαρίσιο λαιμό ή ελιά τις αποκαλούν «Οι καμένες γωνίτσες του φτωχού». Σε αυτή την εκδοχή έχουμε ανεβασμένο επίπεδο ποιότητας καθώς χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο στήθος ξηρής ωρίμανσης […]

Διάβασε περισσότερα..

Βαρέθηκες να ψήνεις την μοσχαρίσια μπριζόλα σου, με τον κλασσικό τρόπο; Χρησιμοποίησε μια μαρινάδα διαφορετική από τα κλασσικά και ψήστες με ιδιαίτερο τρόπο! Μια ιδιαίτερα γουστόζικη συνταγή που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσεις: με δροσερές Μεσογειακές νότες από δενδρολίβανο και γλυκάνισο που μπερδεύονται και δένουν απόλυτα με το σκόρδο, τον καφέ και την μεστή, γεμάτη γεύση […]

Διάβασε περισσότερα..

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και το κρύο είναι πλέον τσουχτερό, η φασολάδα είναι ιδανικό γεύμα! Όχι μόνο θα σας ζεστάνει, αλλά θα σας προσφέρει και όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φασόλια! Κάντε την παραδοσιακή συνταγή πιο ενδιαφέρουσα, προσθέτοντας μπέικον και ετοιμάζοντάς την σε μια μαντεμένια γάστρα, μέσα στην ψησταριά […]

Διάβασε περισσότερα..

Ποιος είπε ότι η πίτσα είναι μόνο αλμυρή; Αγνοήστε την κλασσική συνταγή και ετοιμάστε σπίτι σας, το πιο λαχταριστό επιδόρπιο! Ψήστε στο μπάρμπεκιου σας, την πιο νόστιμη γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και όλοι θα σας λατρέψουν! Αν της δώσετε και σχήμα καρδιάς❤️, αποτελεί τέλειο επιδόρπιο για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου! […]

Διάβασε περισσότερα..