Σας ενημερώνουμε ότι από 8/2/2021, το κατάστημά μας θα λειτουργεί, μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ωράριο Τηλεφωνικού Κέντρου Δευτέρα - Σάββατο 10:00 - 17:00.

Primo® - Πέτρες Ψησίματος

3 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

3 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Με τις ειδικές πέτρες ψησίματος μπορείτε να δημιουργήστε πίτσες, ψωμί και πίτες στο σπίτι σας, καθώς έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ψήνοντας μια φρέσκια πίτσα στη ψησταριά σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πέτρες ψησίματος, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών που ταιριάζουν στην ψησταριά, στο φούρνο, ή στο καπνιστήριο σας. Οι πέτρες ψησίματος όμως δεν είναι μόνο για πίτσα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για το ψήσιμο ψωμιών, ζυμαρικών ακόμη και μπισκότων.

Ικανότητα αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες

Ανεξάρτητα από το είδος της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιεί η ψησταριά σας (υγραέριο ή κάρβουνα), μπορεί να ανεβάσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τον κανονικό σας οικιακό ηλεκτρικό φούρνο. Ως εκ τούτου, μια πέτρα ψησίματος για ψησταριά, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να δημιουργήσει ρωγμές. Για την αποφυγή τέτοιων ρωγμών, αποφύγετε τις απότομες και μεγάλες αλλαγές στην θερμοκρασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

  • Πάντα να προθερμαίνετε την πέτρα σας σε ένα κρύο φούρνο, bbq ή σε μια κρύα σχάρα. Αυτό εμποδίζει το σπάσιμο της πέτρας. Με άλλα λόγια, μην τοποθετείτε μια κρύα πέτρα σε μια ζεστή σχάρα.
  • Εάν πρέπει να χειριστείτε την πέτρα ενώ είναι καυτή, ίσως χρειαστείτε πρόσθετη προστασία. Τα γάντια του φούρνου μπορεί να μην είναι αρκετά, οι πέτρες αυτές ζεσταίνονται και διατηρούν τη θερμότητα καλά!
  • Κατά την τοποθέτηση της πίτσας στην προθερμασμένη πέτρα, πασπαλίζουμε τη πέτρα με αλεύρι καλαμποκιού ή φρυγανιά, πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη, για να μην κολλήσει.
  • Όταν αφαιρέσετε την πέτρα από τη σχάρα, φροντίστε να περιμένετε έως ότου κρυώσει τελείως πριν την αποθηκεύσετε.
  • Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε την πέτρα ψησίματος σε μια επίπεδη επιφάνεια για να μην υπάρχει περίπτωση να πέσει, καθώς είναι αρκετά εύθραυστη.

Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε, πότε θα σας φέρουν την πίτσα στη πόρτα σας, απλά φτιάξτε την και ψήστε την μόνοι σας!

Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε λιγότερα
Copyright © 2020 bbq.gr. All rights reserved.