BBQ.gr logo

Πλάκα ψησίματος από Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων, 30x20x5cm - Saltic

Κωδ. S0003

Αμεσα διαθέσιμο

Πλάκα ψησίματος εξολοκλήρου από ορυκτό αλάτι Ιμαλαϊων για γευστικό μαγείρεμα και εντυπωσιακό σερβίρισμα.

Only 3 left

39,00 €

Για Αποστολή
Εντός Αττικής

11.90€

Για Αποστολή
Εκτός Αττικής

11.90€

Για αποστολή στην Κύπρο

35.00 €

After Sales
Support

από εξειδικευμένο προσωπικό

Είμαστε κοντά σας πριν αλλά και μετά την αγορά!
7 ημέρες την εβδομάδα

Φιάλες Υγραερίου

Δείτε παρόμοια προϊόντα:
Πλάκες Ψησίματος Μπαχαρικά

Δείτε τα σχετικά Video Ανακαλύψτε τεχνικές και μυστικά για το τέλειο ψήσιμο

Λεπτομέρειες

ΕΣΕΙΣ ΨΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Διαστάσεις (Μ x Β x Υ): 30 x 20 x 5 cm
Βάρος: 6.6 kg


Οι πλάκες ψησίματος Saltic, είναι εξολοκλήρου φτιαγμένες από ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων και θα σας προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης και υγιεινού μαγειρέματος! Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους και την οικογένεια σας μαγειρεύοντας αλλά και σερβίροντας τα φαγητά σας, πάνω σε αυτές τις πλάκες!

Οι πλάκες Saltic μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιάτα, πιατέλες, επιφάνειες κοπής, πλάκες ψύξης κ.α. Η χρήση τους στην μαγειρική είναι ένας νέος τρόπος μαγειρέματος που χρησιμοποιούν μεγάλοι σεφ, για να προσφέρουν στους πελάτες τους μια μοναδική γευστική εμπειρία αλλά και ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα στο τραπέζι!

Όσον αφορά την θέρμανση και τον καθαρισμό, οι πλάκες αλατιού χρειάζονται φροντίδα ειδικά στην αρχή. Τις πρώτες φορές που θα τις χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Στις πρώτες χρήσεις θα εμφανιστούν σχισμές και ρωγμές και το αρχικό ροζ χρώμα τους, μπορεί να αλλάξει σε ένα λευκότερο. Είναι φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει, με τις χρήσεις και τις πλύσεις μπορεί να διαπιστώσετε ότι ανακτά λίγο από το αρχικό τους χρώμα.

Για να ψήσετε στις πλάκες αλατιού Saltic, θα πρέπει να έχουν πάχος τουλάχιστον 0.5cm. Βάλτε την πλάκα πάνω στο μάτι υγραερίου, μέσα στον φούρνο ή στο ΒΒQ σας (κάρβουνου / υγραερίου / ηλεκτρικό), ρίξτε πάνω της, τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, ΧΩΡΙΣ να προσθέσετε αλάτι και μαγειρέψτε τα πάντα όπως κρέας, θαλασσινά, ψάρια, λαχανικά, αυγά κα.

Αν θέλετε να είναι λιγότερο αλατισμένα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε την πλάκα και τα τρόφιμα με λάδι και αφήστε τα να ψηθούν!

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ: 
Λόγω του ότι η πλάκα είναι ορυκτή θα πρέπει να θερμαίνεται και να ψύχεται σταδιακά.

1. Για κουζίνες αεριού
Τοποθετήστε την πλάκα στο μάτι της κουζίνας. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε την 15 λεπτά να θερμανθεί. Μπορεί να παρατηρήσετε υγρασία να συσσωρεύεται στις άκρες η οποία θα εξατμιστεί καθώς η πλάκα θα θερμαίνεται. Όσο πιο αργά το κάνετε τόσο το καλύτερο!

2. Για ηλεκτρικές κουζίνες
Στις ηλεκτρικές κουζίνες, υπάρχει λιγότερη υγρασία και πιο ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Αν θερμαίνετε στο μάτι της κουζίνας χρησιμοποιήστε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής ή μια βάση wok ή κάποιο μεταλλικό αντικείμενο ώστε να ανυψώνετε την πλάκα ελαφρώς πάνω από την εστία. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε την 10 λεπτά να θερμανθεί. Μετά συνεχίστε με την επιθυμητή θερμοκρασία. Λόγω του ότι η πλάκα είναι ορυκτή θα πρέπει να θερμαίνεται και να ψύχεται σταδιακά.

3. Για BBQ (Υγραερίου / Κάρβουνου / Ηλεκτρικά)
Τοποθετήστε την πλάκα πάνω στη σχάρα του bbq σας. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στη σκάλα 1. Μετά από 10 λεπτά ανεβάστε την θερμοκρασία στο 3, ώστε να αφήσετε την πλάκα να προσαρμοστεί στην αλλαγή της θερμοκρασίας. 

Καθαρισμός και Συντήρηση:
Αφήστε την πλάκα να κρυώσει εντελώς. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σφουγγάρι. Τρίψτε δυνατά τις περιοχές όπου πιθανώς έχουν κολλήσει ή κρυσταλλώσει υπολείμματα φαγητού (λίπος). Στεγνώστε την ομοιόμορφα με ένα μαλακό πανί ή χαρτί. Αφήστε την να στεγνώσει φυσικά στον αέρα και αποθηκεύστε την σε μέρος χωρίς υγρασία!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΜΗΝ ΜΟΥΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ!

Πόσο αλατισμένο θα είναι το φαγητό;
Η ποσότητα του αλατιού που εισχωρεί στο φαγητό, εξαρτάται από το πόσα υγρά περιέχονται στην τροφή, από την περιεκτικότητα του σε λίπος, από το πόσο ζεστή είναι η πλάκα αλατιού, αλλά, και από το πόση ώρα θα το μαγειρέψετε πάνω της. 
Για να είναι λιγότερο αλατισμένα, αλείψτε την πλάκα με καθαρό ελαιόλαδο (καλής ποιότητας) ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό φίλμ και αφού κάψει, περάστε την πάλι με ελαιόλαδο, και βάλτε πάνω της ότι έχετε επιλέξει για να μαγειρέψετε! Αν θέλετε να μειώσετε ακόμη περισσότερο το αλάτι, περάστε με ελαιόλαδο και το φαγητό σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

You're reviewing: Πλάκα ψησίματος από Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων, 30x20x5cm - Saltic

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

1 star
2 stars
3 stars
4 stars
5 stars
Ποιότητα Προϊόντος
Με έμφαση στην λεπτομέρεια