Υλικά 3/4 φλιτ σάλτσα μπάρμπεκιου Original – Mississippi Barbeque Sauce® 1/2 φλιτ σάλτσα ντομάτας 1/2 φλιτζάνι ξίδι μήλου 1/3 φλιτ καφέ ζάχαρη 1 μακρύ κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα 1,5 Kg χοιρινά παϊδάκια αμερικανικού τύπου 3 σταγόνες υγρό καπνίσματος, Natural Hickory – Colgin® Οδηγίες Προσθέστε τη σάλτσα […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 120γρ Λαβράκι ½ φλιτζάνι μαγιονέζα ¼ φλιτζάνι μουστάρδα Creole 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνίσματος, Natural Hickory – Colgin® Χυμός λεμονιού Καυτερή σάλτσα “Χαλαπένιο” – Καυτερές Σάλτσες του Πιπεράκη® Σκόρδο Οδηγίες Πλένετε τα ψάρια και τα στεγνώνετε. Μαρινάρετε τα ψάρια με σκόρδο. Σε ένα βάζο, βάζετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το υγρό καπνίσματος, το χυμό […]

Διάβασε περισσότερα..

Τα μαχαίρια της Wusthof, αποτελούν μια από τις πρώτες προτιμήσεις όχι μόνο των γνωστότερων και πιο καταξιωμένων σεφ σε όλο τον κόσμο, αλλά και των ερασιτεχνών μαγείρων που είναι λάτρεις της καλής κουζίνας. Η εταιρεία Wusthof δημιουργήθηκε το 1814, η οποία ξεκίνησε στο Solingen της Γερμανίας και 200 χρόνια τώρα ανήκει στην οικογένεια Wusthof. Είναι μία εταιρία […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 340g Σοκολάτα Κουβερτούρα 150g Βούτυρο Αγελαδινό 1 κούπα τσαγιού Ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού Αμυγδαλόψιχα (τριμμένη) 5 Αυγά 50ml Ηλιέλαιο 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ Άχνη Ζάχαρη για το σερβίρισμα Οδηγίες 1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. 2. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σησαμέλαιο. 3. Χτυπάμε στο μίξερ τα […]

Διάβασε περισσότερα..

Για την Μαρινάδα 4 κ.σ. Φρέσκο χυμό λεμονιού 4 κ.σ. Μουστάρδα 4 κ.σ. μέλι 4 κ.σ Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη 1 κ.γ Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τον Σολωμό 1 Ολόκληρο φιλέτο σολομού, με το δέρμα 120ml Ελαιόλαδο ½ κ.γ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 ½ κ.γ. Αλάτι χοντροκομμένο 1 Πλάκα κέδρου (μουλιασμένη στο νερό για […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά για 4 – 6 άτομα 2 Μπριζόλες (πάχους: περίπου 2 δάχτυλα η μια) Ελαιόλαδο παρθένο Αλάτι & Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 2 κ.σ. Soya sauce 2 κ.σ. Ελαιόλαδο Σκόρδο, 1 σκελίδα σπασμένη Δενδρολίβανο (1 κλαδάκι) 1/3 φλιτζάνι Ξύδι βαλσάμικο ½ κ.σ. Ζάχαρη Ρόκα (2 ματσάκια) Παρμεζάνα σε φλούδες, 1 φλιτζάνι Οδηγίες 1.   Βάλτε το Rib […]

Διάβασε περισσότερα..

JACK DANIEL’S® SMOKEY SWEET GLAZE Η σάλτσα Jack Daniel’s® Smokey Sweet Glaze είναι ιδανική για να αλείψετε και να δώσετε μια έντονη γλυκιά, καπνιστή γεύση στα ψητά σας. Η παχύρρευστη σύστασή της, την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα, ως σάλτσα για να αλείψετε τα ψητά σας (παϊδάκια, μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου, […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά για την ζύμη 300g Αλεύρι (ιδανικά σκληρό) 150g Καλαμποκάλευρο/Πολέντα 185g Νερό 3gr Μαγιά ξερή 2 κ.σ. Λάδι 1 κ.σ. Ζάχαρη 1 κ.γ. Αλάτι Υλικά για την πίτσα 200g Mozzarella για πίτσα 260g Σάλτσα ντομάτας για πίτσα 2-3 φέτες Bacon 1 Πιπεριά πράσινη Βασιλικό φρέσκο Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Υλικά της αρεσκείας σας (πχ. Μανιτάρια, κρεμμύδι, φέτα κτλ) Οδηγίες 1. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά για ένα κοτόπουλο 1 Ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2kg) Αλάτι & Πιπέρι φρεσκοτριμμένο ½ Λεμόνι 4 κ.σ. Ελαιόλαδο Σκόρδο (1 σκελίδα) Δενδρολίβανο (2 κλαδάκια) & Θυμάρι 1 Μπύρα κουτάκι (θερμοκρασία δωματίου) 1 φλιτ ροκανίδια chips (πχ. Hickory, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 30’) Οδηγείες 1. Πλύνετε το κοτόπουλο καλά, μέσα έξω με κρύο νερό και […]

Διάβασε περισσότερα..

Η αλλαγή της φιάλης υγραερίου της ψησταριά σας μπορεί να μην είναι δύσκολη υπόθεση, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γνώση. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι απλά. Μην καπνίζετε ποτέ κατά τη σύνδεση του εξοπλισμού και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πηγές θερμότητας, σπινθήρα ή γυμνή φλόγα στον χώρο. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές και όλες […]

Διάβασε περισσότερα..