Το κλειδί για να κάνετε το κρέας σας τρυφερό και ζουμερό, είναι η χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα, με το καπάκι κλειστό. Έχετε ολόκληρη τη μέρα μπροστά σας, μια μεγάλη επιλογή από φρεσκοκομμένο κρέας και επιθυμία για φαγητό στο μπάρμπεκιου. Οι φίλοι και οι συγγενείς θα ετοιμάσουν τις σαλάτες και θα βάλουν τα ποτά. Τώρα […]

Διάβασε περισσότερα..

Είναι γνωστό ότι οι μυρωδιές ξυπνούν τις αναμνήσεις. Η απαλή μυρωδιά μια συγκεκριμένης σως ή το άρωμα ενός συγκεκριμένου κρέατος έχει αυτή τη μαγική, νοσταλγική δύναμη που μας θυμίζει σπέσιαλ γεύματα και τα μέρη όπου τα απολαύσαμε. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα καπνιστά φαγητά είναι μια τόσο ελκυστική τάση στη μαγειρική: η […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 450γρ μεγάλες γαρίδες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες φρέσκες πιπερόριζες (τζίντζερ) 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο 1 ½ κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Χυμό από ½ λάιμ ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι Κόσερ 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκ […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 μεσαίες κόκκινες πατάτες (περίπου 900γρ), κομμένες σε κύβους 2 κουταλιές λάδι από αβοκάντο ή ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους ½ φλιτζάνι πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κύβους 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βοδινό κρέας (κορν μπιφ) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο• 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες• 1 κονσέρβα με ολόκληρα τοματάκια και το χυμό τους• 6 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες χωρίς κουκούτσι• 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματισμένη• 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού• 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού• 300 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σούπας αλάτι ¼ φλιτζάνι ζάχαρη 4 στήθη κοτόπουλου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 2 παγάκια Σκεύος Μαντεμένιο Τετράγωνο Τηγάνι – Γκριλ (26.67 x 26.67 cm) – LODGE® Οδηγίες 1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά  1 φλιτζάνι αλεύρι από Άνθο Αραβοσίτου 1 αυγό Περίπου 1 Φλιτζάνι Αποβουτυρωμένο γάλα (για να κάνει τη ζύμη πολύ λεπτή) Λάδι Σκεύος Μαντεμένιο Τηγάνι – Γκριλ (Δ: 22.86 cm) – LODGE® Οδηγίες 1. Λαδώστε το μαντεμένιο τηγάνι της Lodge® και τοποθετείστε το στο φούρνο / στην ψησταριά, καθώς προθερμαίνεται στους 220°C. 2. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου, με το κόκαλο και το δέρμα 1 κουταλιά αλεύρι αραβοσίτου (καλαμποκιού) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 1 κουταλιά ελαιόλαδο Για τη σάλτσα 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη 1 λιωμένο κρεμμύδι εσαλότ ¼ κουταλάκι του γλυκού […]

Διάβασε περισσότερα..

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να κρατήσετε τα μαντεμένια σκεύη σας, σαν καινούρια! Συμβουλές Χρήσης Το μαντέμι της Lodge έχει υποστεί seasoning και είναι έτοιμο για χρήση! Πριν την πρώτη χρήση, απλά ξεβγάλτε το με λίγο νερό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και είστε έτοιμοι να αρχίσετε το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εργαλεία θέλετε, ακόμα […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 γαλοπούλα (6 κιλών περίπου) Χυμός μούρων Φυτικό λάδι ή Ελαιόλαδο Για την μαρινάδα 2½ λίτρα νερού (10 φλ.) 1½ φλ. αλάτι 1½ φλ. καστανή ζάχαρη 2 φλ. άσπρο ξηρό κρασί Θυμάρι Κρεμμύδι Σκόρδα κομμένα σε μικρές φέτες Δάφνη Πιπέρι Γαρίφαλο Φλούδα λεμονιού Οδηγίες 1. Μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ρίχνετε όλα τα υλικά […]

Διάβασε περισσότερα..