Υλικά Για το κοτόπουλο 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κ. του γλυκού λευκό πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ξερό σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μουστάρδα ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ Φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο ½ Φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο 2 Μέτρια κολοκυθάκια 1 Μέτρια μελιτζάνα 1 Κόκκινο κρεμμύδι 2 Ντοματίνια Σαντορίνης 1 Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 Κίτρινη πιπεριά 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια Αλάτι Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) Οδηγίες 1. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία. 2. Κόβετε τα λαχανικά: τα κολοκυθάκια σε λοξές φέτες, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά Για την πέστροφα 5 Φρέσκιες πέστροφες (ή σκουμπρί) Αλάτι Πιπέρι (Λευκό) 1-2 Λεμόνια 2-3 κ.σούπας Λάδι Για τη σαλάτα 2 χούφτες ρόκα 3 χούφτες μαρούλια διαφόρων ειδών 2 πορτοκάλια 1 γκρέηπ-φρουτ 1 χούφτα μαύρες ελιές (τύπου Καλαμάτας) 5-6 κ. σούπας λάδι 1  κ. γλυκού μουστάρδα Dijon 2-3 κ. σούπας ξύδι από κρασί 1 κ. […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά ½ κουταλάκι πιπέρι ½ κουταλάκι αλεσμένο γαρύφαλλο (καρύκευμα) ½ κουταλάκι κολίανδρο (αλεσμένος) ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη) 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας πουρέ καπνιστής πιπεριάς ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας σάλτσα worcestershire 2 κουταλιές σούπας μέλι 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (τριμμένη πορτοκαλόφλουδα) 4 […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 ολόκληρο ψάρι ή 2 μικρότερα (καλά καθαρισμένα) 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια 2 κουταλιές φρέσκα ψιλοκομμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, κρεμμυδάκια, άνηθος) ½ κρεμμύδι (μικρό) ψιλοκομμένο 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη 1 σκόρδο λιωμένο 2 κουταλάκια βούτυρο Αλατοπίπερο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Πλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το. Γεμίστε το […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 2 κόκκινες ψητές πιπεριές 8 μεσαία μανιτάρια portobello 100g παρμεζάνα (κομμάτι) 8 λεπτές φέτες προσούτο 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο Οδηγίες 1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μεγάλη ένταση. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές στο γκριλ και καψαλίστε τις από όλες τις πλευρές γυρνώντας τες κατά περίπτωση. Βγάλτε τις από την φωτιά και […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 Αβγό 2 κουταλιές της σούπας Καστανή Ζάχαρη 100ml Γάλα 400ml Γάλα Καρύδας ¼ κουταλάκι του γλυκού, Αλάτι 200γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη Καρύδα 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ Λάδι & Βούτυρο για την πλάκα Πλάκα ψησίματος ή Αντικολλητική Μεμβράνη Ψησίματος Οδηγίες 1. Σπάστε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 4 στήθη κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδου 4 κλωναράκια θυμάρι 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 3 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες 10 μαύρες ελιές 75γρ φέτα 12 φέτες μπέικον 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Οδηγίες 1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφαιρέστε τα φύλλα του θυμαριού και του δεντρολίβανου από τα κοτσάνια […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού ¼ φλιτζανιού μαγιονέζα 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ 4 φύλλα μαρουλιού 2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες Για τη σάλτσα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό 1 ½ κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού φρέσκο ​​ξύσμα από 1 πορτοκάλι Οδηγίες 1. Κόβετε τον σολομό σε μικρά […]

Διάβασε περισσότερα..

Υλικά 6 μεγάλες πατάτες 2 κλωναράκια δεντρολίβανο 50ml ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Καλάθι σούβλας Fine Mesh της Weber® Οδηγίες 1. Προετοιμάστε την ψησταριά σας, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου στους 250°C. 2. Πλένετε καλά τις  πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κάθε πατάτα πρέπει να βγάλει περίπου 12 φέτες. 3. Αφαιρείτε τα φύλλα του δεντρολίβανου από το κοτσάνι και τα ψιλοκόβετε. […]

Διάβασε περισσότερα..